Sunday, December 2, 2012

Sekadar coretan....


Sudah terlalu lama aku tidak menjenguk medan penulisan ini. Sudah hampir setengah tahun rasanya. Post yang terakhir ketika aku final year di UKM. Ahhhh~ rindunya suasana kampus dikelilingi sahabat-sahabat seperjuangan, asgmnt, thesis, program-program ilmu dan pelbagai lagi la. Terkadang tersenyum sendiri bila teringat hal-hal yang berlaku ketika alam kampus. Bila mula menjejakkan kaki di alam pekerjaan, ia pada satu suasana dan kondisi keterbatasan yang sangat berbeza. Terlalu sibuk dengan task yang diberikan. Most of the time bekerja 7 hari seminggu, pergi tak nampak matahari balik pon tak nampak matahari, on call, report, trouble shooting etc. Engineering Life~haha.. tapi selagi ada perkara yang aku boleh belajar, tiada masalah bagi aku. Di usia muda ini cuba untuk menggali sedalam mungkin ilmu dan pengalaman sepanjang bekerja untuk digunakan untuk islam suatu hari nanti. Continuous learning...

Allah berfirman:

“Kemudian setelah selesai solat, maka bertebaranlah kamu di muka bumi (untuk menjalankan urusan masing-masing), dan carilah limpah kurniaan Allah, serta ingatlah Allah sebanyak banyaknya (dalam setiap keadaan), supaya kamu berjaya (di dunia dan akhirat)”
Al-Jumuah ayat 10 Semoga Allah redha dengan setiap langkahku.........


p/s : Sekadar coretan pendek untuk mencari mood menulis kembali :)

2 comments:

Ania said...

Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi. Blognya nice.
Jika Anda mau mempromosikan blognya lagi dan share files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)

Akmal Farabi said...

Hello Everybody

boleh kenal

im kontengaptek

please visit

my blog

Related Posts with Thumbnails

Template by:
Free Blog Templates